14.9.10

Je n'utilise pas de produits français à cause de burka d'interdiction

Vapaus, sisaruus ja tasa-arvo totisesti ilmenevät oudosti Ranskassa: tasa-arvon nimessä kielletään naisia pukeutumasta niin kuin haluavat.

Ranska on siis hyväksynyt burkha-kiellon. Äänin 246 - 1. Vain yksi uskalsi äänestää vastaan! (Noin 100 jätti äänestämättä.) Ranskan kansastakin kieltoa kannattaa 82 %!

Kiellon kannattajia löytynee muualtakin, Suomi mukaan lukien. On siis syytä ottaa selvästi kantaa vaikka ei tällä mielipiteellä ystäviä saisikaan:

Vastustan burkhan käyttökieltoa.
Vastustan burkhan käyttöpakkoa.

En minäkään burkhista yhtään pidä, mutta vielä paljon vähemmän pidän siitä, että naisten pukeutumisesta määrätään lailla.

Aloitan siis boikotin vapauden, sisaruuden, tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja Jeesuksen nimessä (sekä kehnolla ranskan kielellä):

Je suis opposé à l'utilisation de la burka obligatoire. Je suis opposé à l'interdiction burka. Je n'utilise pas de produits français à cause de burka d'interdiction.

Le nom de la liberté. Au nom de la fraternité. Nom de l'égalité.

Au nom des droits de l'homme. Au nom de Jésus.

9 kommenttia:

Picea kirjoitti...

Järjetöntä ja huolestuttavaa maailmalla kiertävä kieltojen laadinta sitä ja tätä vastaan. Pelottavaa.

Ellinoora kirjoitti...

Ranska kunnostautuu muutenkin nyt muun maailman silmissä, mm. karkottamalla kerjäävät romanialaiset. Toisaalta Ranskassa sekä islamilaisen kulttuurin edustajien että kerjäläisten määrä on ihan eri luokkaa kuin monessa muussa EU-maassa ja aiheuttaa ihan oikeita, monitahoisia ongelmia. Otteet kovenevat muuallakin. Suvaitsevaisuus ei ole kurssissa, jos se koetaan olevan omista eduista pois.
Mitä tulee tämmöisiin lakeihin, joilla säädellään naisten pukeutumista - onhan se absurdia, että länsimainen demokratia ryhtyy samanlaisiin toimiin, joilla islamilaisvaltio tukee naista alistavan kulttuurin säilymistä. Kieltolakien tie on todella outo veto. Pitäisi tukea kulttuurista sopeutumista positiivisin keinoin.

sina kirjoitti...

Tämä on todella surullista ja lyhytnäköistä! Monelle Ranskassa asuvalle islaminuskoiselle naiselle tiedossa on nyt linnoittautuminen kotiin. Siinäpä sitä vapautta kerrakseen!

LS kirjoitti...

Osallistun boikottiisi! Mutta mitä me boikotoidaankaan? På finska också, please? Ranskalaisia produkteja kunnes...? nimim. vielä huonompi franska

Anonyymi kirjoitti...

Mutta entä esimerkiksi pankissa asiointi ja muissa vastaavissa tilanteissa. Eihän henkilöä voi silloin tunnistaa!

Ansku kirjoitti...

LS: Ranskan kielinen ei osuus sanonut sen enempään kuin että vapauden, veljeyden, tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja Jeesuksen nimeen.

Olenkin miettinyt miten usein sitä muuten tulisi käytettyä ranskalaisia tuotteita? Ei nyt heti tule mieleen... Kai sitä on vaan sitten tiukasti kieltäydyttävä kaupunkilomalta Pariisissa. Vaihtoehtoina voisi harkita Lontoota ja Berliinä, harmittaiskohan se ranskalaisi?!?! ;-) Ja olla käyttämättä ranskalaisia juustoja ja viinejä.

Kuinka kauan? kunnes ... burkhankieltolait peruutetaan. Tai miten itse parhaaksi katsoo. Tämä boikotti on hyvin vapaamuotoinen!

Rotvallin reunalta kirjoitti...

"Tasa-arvon nimessä kielletään naisia pukeutumasta niin kuin haluavat."

Haluavatko he pukeutua burkhaan? Miten minulla on sellainen tuntu että moni ei välttämättä haluaisi, mutta ei ole vaihtoehtoja koska islamilainen patriarkaatti niin määrää. Eikö laki silloin vapauta heidät burkhan käytöltä?

Ymmärrän kyllä yhteiskunnan pakkokeinolain huolestuttavuuden. Mutta eikö laki nyt suojele islamilaisia naisia heidän miestensä mielivaltaisuudelta vaatetuksen suhteen?

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu vähän erikoiselta että Jeesuksen nimessä ollaan boikotissa.

Ansku kirjoitti...

Minäkin luulen että monet naiset eivät haluaisi käyttää burkhaa, erityisesti niissä maissa joissa se on lailla pakollista. Mutta länsimaissa niitä käyttävistä tuntuvat monet sanovat että valinta on nimenomaan heidän ja he haluavat käyttää niitä niin kummalliselta kuin se meistä tuntuukin.

Tässä ranskalaisessa laissa on kyllä se hyvä puoli, että miehiä jotka pakottavat naisia pukeutumaan burhkaan rangaistaan. Pakkoa ei saisi olla puoleen eikä toiseen.

Käytännön ongelmat pankissa ym ovat ratkaistavissa olevia eivätkä suinkaan vaadi kansallista lakia kontrolloimaan noin 2000 burkhan käyttäjää.

Näen tämän lain hyvin vaarallisen tien alkupisteenä. Meistä kyseisen vaatekappaleen käyttäminen on käsittämätöntä, alistavaa ja ties mitä. Siksi siis haluamme kieltää sen rikkoen länsimaisia vapauden arvoja. Mutta mitä tulee seuraavaksi? Mitä muuta jonkin vähemmistön töimintatapaa emme ymmärrä? Tapoja, joita ei ymmärrä on helppoa väittää vaarallisiksi ja yhteiskuntarauhaa uhkaaviksi. Ja sitten vaan kieltämään niitäkin!

Jotenkin on sellainen kutina, että esim. uskonnonvapaus ei ole länsimaissa niin turvattu kuin haluaisimme luulla. Ja uskonnonvapaus on ihmisoikeuksien toteutumisen herkkä mittari, siitä on helpointa nipistää ensin.

Siksi nimenomaan kristittynä reagoin tähän asiaan voimakkaasti ja Jeesuksen nimessä olen vapauden puolella. Myös niiden, joita emme ymmärrä ja tuntuvat meistä oudoilta. Kristittynä uskonnon vapaus on minulle Jumalan KAIKILLE ihmisille antama vapaus, jota ei kenenkään eikä varsinkaan valtion tulisi kontrolloida. Olen Jeesuksen nimessä vapauden puolella.