9.2.10

Voi Vaajakoski

Se hyvä puoli Vaajakoskessa on, ettei täältä tarvitse lähteä asioita hoitelemaan kovinkaan usein keskustaan "saakka." Itse asiassa tänne saavutaan asioita hoitelemaan jopa muualta päin Jyväskylää. Vaajakoskella on nimittäin - yllättävää kyllä - lähes kaikkia palveluja mitä ihminen tarvitsee ja sellaisiakin joita ei tarvitsisi.

Lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan on kaksi ruokakauppaa (ja kolmas mäen alla), pari pankkia, apteekki, kirjasto, kello- ja kultaseppä, pari autokoulua, lukuisia kampaamoita (niin monta että menee laskuissa sekasin), kukkakauppa, Tiimari, valokuvausliike, tilitoimistoja, kirpputorikeskus, day spa, tatuointiliike, vaate- ja kenkäkauppa, fysioterapiayrityksiä, kolme pizzeriaa, pari muuta ravintolaa, neljä kahvilaa, sanomalehden toimitus, kauneushoitola, uimahalli, liikuntahalli, urheilukenttä, tekojäärata, useita uimarantoja, huonekaluliike, suklaa- ja lakritsitehdas, päiväkeskus Suvanto, pari kirkkoa, terveysasema, neuvola. Alko ja pari juottolaa löytyy niitä tarvitseville. Kesällä Vaajakoskella myydään laadukkaista kesäkukkia. Unohtaa ei sovi myöskään Mini-Tuuria, josta saa lähestulkoon kaikkea mitä tarvitsee. Jokin aika sitten tänne perustettiin myös taidegalleria. Niin, eikä siitä ole kauan kun täällä oli Suomen ruuhkaisin liikenneympyrä.

Aika erinomainen palvelumäärä tällaisella syrjäkylällä, vai mitä?

Eikä siinä edes kaikki: lähiaikoina täällä on ollut niin lakko, mielenosoitus kuin pankkiryöstö. Jännitystäkin vielä!

Vaajakoski in Central Finland is an exciting place to live
that offers everything from good services to bank robberies
.

1 kommentti:

Ari H kirjoitti...

On totta, että hyvin Vaajakoski on meitä kaikkia palvellut. Mutta sitä en ymmärrä, että vaikka tämä on kasvukeskus ja asukkaita nyt enemmän kuin koskaan, niin silti ei voitu säilyttää omaa poliisia, lääkäripäivystystä eikä KELAN palveluita. Vai eikö ne herrat ole tajunneet, en tiedä...