16.10.09

Haastattelu: Nina Åström

Kuva: Dan Weeks


Nina nauttii musiikista suunnattomasti

Nina Åström on suomalainen gospellaulaja, jonka pop-folk tyyliset laulut kertovat ihmisen haavoittuvuudesta ja Jumalan armosta. Hän on julkaissut yhdeksän levyä, joista viimeisin on Landscape of My Soul vuodelta 2007. Uutta levyä työstetään parhaillaan.

Nina on työskennellyt 20 maassa. Vuodesta 2000 hän on esiintynyt paljon vankiloissa erityisesti Venäjällä ja Ukrainassa. Kotikaupungissaan Kokkolassa Nina on toiminut Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä.

Nina, mitä elämääsi kuuluu nykyään?
Asustelen Pohjanmaalla, teen keikkoja sekä Suomessa että ulkomailla, hyvin erilaisissa yhteyksissä - kirkoissa, vankiloissa, TV:ssä, festivaaleilla, konserttisaleissa. Juuri nyt teemme uutta levyä.

Kerro jotain siitä, mitä usko Jeesukseen sinulle merkitsee?
Voisi sanoa että se kirjaimellisesti merkitsee sitä ilmaa jota hengitän - ilman sitä olisi mahdotonta elää.

Miten olet alunperin "löytänyt" Jumalan tai Jumala "löytänyt" sinut?
Kävin rippikoulun ja siellä ymmärsin että nämä jutut on totta. Pyristelin vastaan pari vuotta koska ajattelin että minustahan tulee ihan harmaavarpunen jne jos antaudun tähän täysillä. Jeesus ei kuitenkaan päästänyt minua näkyvistä ja 18 vuotiaana sitten sanoin hänelle että nyt saat ottaa koko elämäni.

Miten olet muuttunut uskovana vuosien varrella?
Monella tavalla varmastikin. Monet asiat olivatkin toisin kuin kuvittelin tai huomaan etten kaikkea ymmärrä. Se mikä tulee vaan "mustavalkoisemmaksi" eli elintärkeämmäksi minulle kaiken aikaa on että joko kaikki lepää Jumalan armon päällä (eli siinä että Jeesus osti meidät vapaiksi) tai sitten ei ole mitään. Tästä en tingi.

Mikä on musiikin merkitys elämässäsi?
Musiikki on minulle tärkeä tapa kommunikoida asioita ja nautin musiikista suunnattomasti. Se on minulle myös työ.

Millaista on kristityn muusikon elämä Suomessa?
Osaan oikeastaan vain sanoa minkälaista se on minulle, koska kaikki me olemme varmaan aika erilaisia. Minun keikat on niin monta vuotta olleet myös ulkomailla, ja Suomessakin teen keikkoja vähintäänkin kahdella kielellä, ja siihen liittyy se tietty joustavuus, joka muissakin asioissa on ollut tärkeää minun työni kannalta - että olen voinut tehdä töitä monissa eri yhteyksissä, monilla eri kokoonpanoilla.

Ajattelen yleisesti, että jos elämme läheisessä yhteydessä Jeesukseen ja sitä kautta myös tulemme enenevässä määrin omaksi itseksemme ja teemme työmme niin hyvin ja ammattimaisesti kuin osaamme, silloin meillä on annettavaa.

Kerro uudesta levystä!
Olen sanoittanut ja säveltänyt suurimman osan kappaleista, halusin ottaa mukaan pari muiden tekemää kappaletta joista pidän kovasti. Levy on englanninkielinen, tuottajana ovat Dan ja Matt Weeks Lontoosta. Edelliseen levyyn verrattuna tämä on ehkä vähän enemmän "cinemaattinen", vaikka paljon akustistakin sieltä löytyy. Nyt lokakuussa olen heidän studiossaan ja teemme äänitykset valmiiksi. Marraskuussa sitten pitäisi ensimmäiset "makupalat" olla netissä kuultavissa. Tietoa tästä ja matkoistani muutenkin laitan sivuilleni; http://www.ninaastrom.com/

Kiitos, Nina. Tavataan pian Jyväskylässä!

Nina Åström Trio konsertoi SOUL REBOOT-tapahtumassa 31.10.2009 klo 20.30. Huhtaharjun koululla Jyväskylässä (Kangasvuorentie 22). Liput 10 € / 8 € / tapahtumaranneke. Tapahtumalla kerätään varoja terveysaseman rakentamiseen ghanalaiseen Anyinesuson kylään.

3 kommenttia:

Maca kirjoitti...

"Jeesus ei kuitenkaan päästänyt minua näkyvistä ja 18 vuotiaana sitten sanoin hänelle että nyt saat ottaa koko elämäni."

Tähän voisi yhtyä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ansku kirjoitti...

Arvoisa anonyymi, nimettömänä internetissä panettelu ei ole kristillistä toimintaa. Kun Jeesus haukkui, hän haukkui päin naamaa! ;-)

Siunausta sinulle, iloa ja rauhaa Jumalan armossa.