23.8.09

"Eihän Suomessa tapahdu tällaista"

Voi näitä vastoinkäymisiä.

"Kuukauden sisällä toistamiseen tullut talousveden keittokehotus herättää hämmennystä Vaajakoskella." Näin uutisoi Keskisuomalainen 23.8.2009.

Ja on täällä olleet vedet poikki kokonaankin useampaan kertaan ja useammankin päivän. Ja nyt taas ainakin viikonlopun yli vedenkeittokehotus. Toki ihmetyttää että miksi näitä vesijuttuja tapahtuu niin usein juuri täällä. Mutta silti.

Keskisuomalainen kertoo: "Ystävänsä luona Vaajakoskella vierailleet, pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat naiset kauhistelivat täkäläistä vesitilannetta, sillä veden keittäminen hankaloittaa heidän mukaansa elämää valtavasti. - Tuntuu uskomattomalta, että tällaista ylipäätään tapahtuu ja nyt tilanne osuu Vaajakoskelle pienen ajan sisällä uudelleen... Sitä aina kuvittelee, ettei Suomessa tapahdu tällaista..." "Tämä laittaa miettimään, onko yhteiskunnassamme ja kunnallistekniikassamme jotakin pielessä."

Ajatella, Suomessa eräällä paikkakunnalla on sellainen tilanne, että peräti kolmen päivän ajan täytyy keittää juomavesi! Millainen maa tämä Suomi oikein on kun tällaista pääsee tapahtumaan?

Hyvä maa! Täällä tiedetään milloin on syytä epäillä vedessä olevan vääriä bakteereja ja siitä tiedotetaan.

Noin kahden vuoden ajan elämästäni olen joutunut käyttämään vain keitettyä talousvettä. Ja arvatkaa mitä? Ei sekään ollut hankalaa. Se oli vain yksi askare muiden joukossa. Hankalan puolelle mennään silloin kun vettä ei tule ollenkaan ja suihkuvedetkin pitää raahata kotiin eikä pyykkikonetta voi käyttää.

Tästä muistuukin mieleen miten Ghanassa kädetkin pestiin toisen vadin päällä, jottei vettä valunut yhtään hukkaan. Vesi käytettiin mahdollisimman moneen kertaan. Se oli nääs kannettu pään päällä jostain kaukaa. Hankalaa?

2 kommenttia:

Ellinoora kirjoitti...

Hankaluus on usein omien korvien välissä, luulen. Elämisen haittojen suhteutus unohtuu, kun on saanut pitkään - kenties koko elämänsä - kaikki niin helposti. Ihanaa, että meillä on runsaasti vettä, eikä sitä tarvitse kantaa kaukaa.

Ansku kirjoitti...

Taidamme olla täällä aika hemmoteltuja verrattuna niin moniin muihin.