23.2.09

Täytyy pitää kunniastaan kiinni, edes vähän

Äiti, osaaks hiihtää? Tuutko sääkin hiihtämään?

Luistelun, hiihdon, uimisen ja pyöräilyn opettamisesta on meidän perheessä vastannut isä, mutta kun tämän tyyppisiä kysymyksiä on ilmassa, on korkea aika äidinkin lähteä muksun kanssa hiihtämään.

Hiihto on yksi niistä harvoista urheilulajeista, joista tykkään. Ja täytyy sitä pitää edes hieman kunniastaan kiinni. Kyllä äitikin jotain osaa.

Mutta tottahan se on, ei ole tullut viime vuosina paljoa hiihdettyä, ei yksin eikä perheen kanssa. Viime vuonna raskaana ollessa eivät ladut houkutelleet. On ollut useampi talvi huonoja hiihtotalvia ja hiihtokelin ollessa kohdalla ei ole ehtinyt tai tajunnut käyttää tilaisuutta hyödykseen. Kevättalven aurinkoiset hiihtokelit jäällä ovat olleet liian aurinkoisia ja jäälle ei ole enää ilenny mennä.

Mutta tämä talvi on täällä päin ollut oikein onnistunut. Lunta on ollut, mutta ei vaivaksi asti ja pikkupakkasta enimmäkseen. Ja nyt olen minäkin päässyt suksien päälle jo pari kertaa. Jäillä on hyvät ladut ja vuokrasimme hiihtolomaviikoksi ahkion minne voi änkeä vauvan. Se on kyllä tavara-ahkio, mutta on se vauva siellä pysynyt kun ollaan jäällä hiihdelty.

Vietämme ensimmäistä virallista hiihtolomaa koulusta.

2 kommenttia: