13.7.08

Rasistinen Vaajakoski

Vaajakoski on rasistinen paikka.

Täällä on oikein mainio turkkilainen pizzeria, nykyään nimellä Marmaris, aikaisemmin Finlandia. Sen ikkunat on rikottu viime vuoteen mennessä 14 kertaa. Silti poliisin mielestä ei ole ollut kysymys rasistisesta rikoksesta.

Mielestäni selvempääkin selvempää on että kyse on rasismista. Miksi lähellä olevan toisen pizzerian ikkunoita ei ole rikottu tai vieressä olevan kahvilan? Miksi aina juuri tämä sama pizzeria? Ikkunoiden rikkominen tapahtuu sen jälkeen kun on ollut lehdessä mainos, kertoo entinen omistaja.

Viime viikonloppuna ikkunat rikottiin kaksi kertaa. Lehtitietojen mukaan nyt poliisissakin taidetaan olla sitä mieltä että kyseessä on rasistinen rikos.

Nykyinen omistaja Cemil Bozer on omistanut paikan kymmenen kuukautta ja sinä aikana ikkunat on rikottu neljä kertaa. Tällä kertaa - ensimmäistä kertaa - saatiin tekijät kiinni nokkelan pizzerian työntekijän ansiosta. Neljä 80-luvulla syntynyttä miestä.

Vaajakoski on rasistinen paikka. Kuulen jo vastalauseen: Ei noin voi sanoa Vaajakoskesta yleensä, kyseessähän ovat vain jotkut harvat jotka terrorisoivat pizzeriaa.

Mutta miksi me Vaajakoskelaiset emme tee asialle jotain? Miksi annamme tämän tapahtua kerta toisensa jälkeen? Kyllä tällä paikkakunnalla varmasti useampikin tietää ketkä ovat tihutöiden takana. Kuka suojelee ja ketä? Miksi emme ylenpalttisesti osoita tukeamme pizzerialle ja paheksuntaamme rasismia kohtaan? Miksi emme seiso vartioimassa pizzeriaa? Järjestä mielenosoituksia?

Tämä asia on vaivannut minua jo pitempään. Aikaisemmista tapauksista on yleensä ollut vain pieni maininta lehdessä eikä sen kummempaa. Nyt Keskisuomalainen kirjoitti aiheesta isomman jutun, ehkäpä sen takia että vihdoin joku jäi kiinni (Keskisuomalainen 13.7., s. 6). Vaajakoskelaisia haastateltiinkiin ja kysytiin onko Vaajakoskella ulkomaalaisvihaa. Sanoivat että kyllä on.

Miksi emme välitä tarpeeksi tehdäksemme asialle jotain?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

asiasta kymmenenteen... ootteko muuten tulossa kallikseen sa 26.7??? olis kiva nähä! :)
-suvi

Ansku kirjoitti...

Kiva olisi nähdä, mutta on muuta menoa virallisen harrastukseni puolelta juuri silloin. Se vienee koko päivän.

Anonyymi kirjoitti...

Finlandiassa oli kyllä aikanaan hyvät pizzat.