21.4.08

Toistaiseksi nimetön

Pian pitäisi ilmoittaa valtion viranomaisille vauvan nimi ja äidinkieli. Äidinkieli on kohdallamme yksinkertainen asia, mutta se nimi. Hankalaa.

Kerran jo kirkossa joku lähtiessään kysyi: "Saako se joskus nimen?" Joo, kyllä saa... kunhan vaan keksitään. Tuttavapiirissä vauvaa kutsutaankin mm. sanoilla "joku" tai "henkilötär." Kotona on käytetty mm. "Pipariinaa", "Epeliinaa" tai "Pippuriinaa" riippuen vauvan mielialasta.

Hauskaa ollaan kyllä nimeä etsimässä pidetty. Nimikirjoja luettu ja mitä hervottomampia nimileikkejä keksitty. Mutta se oikea nimi!

Tehtiin tässä perheen näisväen kanssa reissu Helsinkiin ja käytiin samalla tutustumassa Emmaan, Espoon modernin taiteen museoon. Kiitettävästi on modernissa taiteessa käsitelty vauvaa miellyttävää aihepiiriä, "pupuja". Tarkkaan hän niitä katseli ja soi joskus hymynsäkin.

Erästä puputaulua katsellessamme huomasin taulun nimen "Toistaiseksi nimetön." Katso vauva, kaimasi!


Mukula Emmassa.
Getting acquainted with modern art in
Emma.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän nykymaailma on nimiä - jos jonkinlaisia - ihan pullollaan! Aika lailla joskus hirvittää, kun kuulee mitä kummallisimpia nimiä annetun jälkikasvulleen. Entäs sitten, kun sen ylipersoonallisen nimen antamisen jälkeen lapsi joskus saakin todeta, ettei edes nimipäivää voi pitää, kun ei nimeä almanakasta löydy??! Minä en ainakaan kahtaisi nimetä lastani millään "nimipäivättömällä" kummajaisella, mutta onneksi jopa Raamatusta saattaisi löytyä käyttökelpoisia nimiä!

Ansku kirjoitti...

Meillä ei ole nimipäivällisyys ollut kriteerinä - kun ei niitä kuitenkaan muisteta viettää - mutta taitaa silti harkinnassa olevilla nimillä olla nimpparit.

Raamatusta kyllä löytyy omituisia nimipäivättömiä nimiä, jos tahtoo. Vaikkapa Jobin lapset... ;-)

Onneksi me olemme jo voiton puolella tässä nimenkeksimisprojektissa. Hauskaa on ollut, mutta silti huh, huh!:-o

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin oli mielenkintoista kolmannen lapsen nimen "haku". Nimenantajia oli jo neljä ja jokaisella oli omia suosikkeja. Matkalla kirkkoon "nimiäisiin" viellä autossa ei ollut lapsen nimi selvillä, että kenen suosikki nimet lapsi saisi.
Mielestäni hänen nimensä ovat ihan kauniit vaikka en muista kenen ehdottamia ne loppujen lopuksi oli. Nimiä lapsi sai kolme. Ilmeisesti jonkun nimestä tuli kompromissi, muuten kai niitä nimiä olisi neljä. :))
Siunausta "Lahja Lapselle!"

tv pp