14.5.07

Vaatimattomia mielipiteitä ja menestysideoita

Viikonloppuna olemme olleet kunnon kansalaisia ja osallistuneet Suomen suuriin tapahtumiin. En ole vuosiin katsonut euroviisuja, joten täytyy nyt kertoa omat vaatimattomat mielipiteeni, huomioni ja ideani.

-Lava oli hieno.
-Juontajat onnistuivat.
-Mikko Leppilammen ääni on kaunis ja englanninkieli miellyttävää.
-Etukäteen huolestuttaneet postikortit Suomesta mukavia. Niitä seurasin suuremmalla mielenkiinnolla kuin suurinta osaa lauluista.
-Show oli hyvä ja onnistunut.
-Suomi luotti raskaaseen rokkiin esityksissä. Ne olivat kyllä vaikuttavia, mutta lopputulos hieman yksipuolinen. Soitetaanko Suomessa mitään muuta musiikkia?
-Paras laulu voitti: sävel kaunis, Marija Serifovic osaa laulaa, koreografia oli loistava, sanoissa sisältöä enemmän kuin monissa biiseissä.
-Kotikatsomomme oli melkolailla samoilla linjoilla kuin muutkin suomalaiset: Serbia paras, sitten Ruotsi. Slovenia ja Bulgaria saivat myös kannatusta.
-Rakkaiden brittiystäviemme maku todettiin huonoksi: lähettävät itse surkean laulun ja antavat eniten ääniä kauheimmille esityksille: Turkki, Kreikka, Ukraina. (Tosin Ukraina meni jo niin yli että se oli hauska.)
-Pornobiisien menestys hämmästyttää.
-Länsi-Euroopan kitinä Itä-Euroopan hallinnasta turhaa. Voittajaa äänestettiin kautta linjan. Serbia sai nolla pistettä vain Andorralta, Virolta, Liettualta, Turkilta ja Briteiltä.
-Jos haluaa erottautua joukosta (kuten Lordi teki viime vuonna ja Serbia tänä vuonna) voisi tulevina vuosina harkita esimerkiksi räkäpunkkia, klassista musiikkia tai kansantanhuja.

Niin, ja mikäli suomalaiset katsovat jatkuvan paremman menestyksen euroviisuissa tärkeäksi kansalliselle edulle, niin asiaan on kyllä olemassa ratkaisu. Sille täytyy vain uhrata valtiollinen yhtenäisyys. Jaetaan Suomen tasavalta ja niin euroviisuissa voisi esiintyä Suomen tasavallan entinen Keski-Suomen maakunta, Uudenmaan maakunta, Pohjanmaan maakunta, Lappi jne. Kyllä meillä loppujen lopuksi niin samanlainen maku on että voisimme sitten äänestellä toinen toistamme. Tällä keinoa saisimme lauluja kymmenen parhaan joukkoon. ;-)

Jääkiekosta riittää tämä kommentiksi: Suomen finaali käytiin Venäjää vastaan ja Kanada pelissä parempi voitti.

Euroviisut jaksoi katsoa kun samalla leikki kameralla.
Playing with the camera makes tv-watching more fun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kyllä viisuissa oikea voitti, olihan sen sanomakin mieltä ylistävän uskonnollinen, rukous! Luojan kiitos, etteivät ne paholaisen(ko?) riivaamat levottoman henkiset sätkynuket päässeet ihan kärkeen! Samoin jääkiekossa kulta meni oikeaan osoitteeseen: joukkue, joka voittaa jokaisen ottelun, on yksinkertaisesti paras!