14.2.07

Monta uskontoa samassa seurakunnassa

Kuvittele:
Juutalaisia
Kristittyjä
Muslimeja
Ateisteja
Pohtimassa Jumalaa yhdessä

Kuvittele:
Yksi ihmiskunta
Yksi saarnastuoli
Näkökulmien rikas monipuolisuus

Kuvittele:
Synagooga
Kirkko
Moskeija
Elämän jakamista samassa yhteisössä

Kuvittele:
Ystävyyden ja ilon paikka
Oikeudenmukaisuuden puolesta
Rauhan ääni
Surun ja anteeksiannon paikka
Rakkauden koulu

Faith House Manhattan on tarttunut tähän unelmaan. Tarkoituksena on tuoda yhteen juutalaisia, kristittyjä, muslimeja ja uskonnottomia henkisyyden etsijöitä muodostamaan moniuskonnollisen yhteisön. Unelmana on elävä kaupunkiyhteisö, johon kaikki ovat tervetulleita tuomaan uskonsa aarteita ja jossa kaikki ovat niin oppijoita kuin opettajia.

Joitain Faith Housen ajatuksia:
-Eristyksissä uskontoni ei ole ymmärrettävää.
-Oletukseni on että Jumala on myös "toisessa," eikä ole vain minun ryhmäni omaisuutta.
-Emme ujostele eroavaisuuksiamme, vaan opimme niistä.
-Oleminen muiden kanssa ei uhkaa uskontoani. Elän uskoani vaikka se ei ole enemmistön uskoa. Vähemmistönä minulla on mahdollisuus palvella.
-Arvostan uskontoani sen mukaan mitä hyvää se tuo niille, jotka eivät ole sen kannattajia.
-Kutsumus oppia on tärkeämpi kuin kutsumus opettaa.
-Emme pyri perustamaan yhtä "yleisuskontoa". Pyrimme yhteen ihmisyyteen, joka palvelee yhtä Jumalaa monin eri tavoin.
-Uskomme että vaikka tämä kokeilu epäonnistuisikin siunaa se ja tuo viisautta niille, jotka pyrkivät parempaan maailmaan, parempaan uskontoon lapsillemme ja syvempään yhteyteen Jumalan kanssa.
-Epäonnistuminen saattaa olla välttämätöntä tulevalle onnistumiselle. Jos epäonnistumme, rukoilemme että ne, jotka tulevat jälkeemme onnistuvat. Silloin epäonnistumisemme muuttuu onnistumiseksi.
-Jos seuraamme tätä polkua yhdesä, meidän tulee luottaa ei vain Jumalaan mutta myös Jumalan kansaan, ketä ja missä he ovatkin, uskontomme rajojen sisä- tai ulkopuolella.

Olen mykistynyt. Seurakunta, joka koostuu monesta uskonnosta ilman että niistä yritetään tehdä yhtä ja samaa mössöä. Yhteyttä yli rajojen. Wow. Ja tämä on vielä lähtöisin oman kirkkoni piiristä. Olen niin vaikuttunut että olen melkein valmis jo pakkaamaan tavarat ja muuttamaan Manhattanille...

"Meillä on yksi maailma ja yksi Jumala. Mikään ei ole mahdotonta. Kuka voi estää Jumalaa opettamasta meitä elämään yhdessä?"

[Lainaukset ja ajatukset Faith House Manhattanin nettisivuilta. Vapaa käännös Ansku.]


Kew Gardens, Englanti.

2 kommenttia:

sina kirjoitti...

Hei Ansku! Upeeta että sulla on tää jo blogissa. Mä olen tästä ihan täpinässä ja kanssa valmiina muuttamaan Manhattanille!! Meillä oli Greenlaken kirkossa viime sapattina Samir Selmanovic, siis tämän Faith House projekti -idean isä (näin ymmärrän) käymässä ja taas Taivaan Isä johti mut juuri oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. (Kun mun ei oikeastaan pitänyt olla siellä silloin...) Ajattelin heti paikalla sua jo siellä kirkossa, että Anskulle tästä täytyy pian kertoa...

On ollut tarkoitus laittaa tästä juttua omaan blogiin. Mutta nyt kun sulla on tämä näin hienosti täällä esillä, niin saanko pistääkin omaan blogiin vinkkauksen tähän sun bloggaukseen?

Niin, ja täytyy sanoa, että olin tosi vaikuttunut Samirista. Hän oli todella aidosti nöyrän tuntuinen ihminen, joka etsii keinoja päästä kontaktiin muiden uskontoon kuuluvien kanssa. Ehkä noin nelikymppinen jalat maassa seisova mies, Euroopan muslimikodissa kasvanut. Symppis! Rukoillaan siunausta Faith Houselle!

Ansku kirjoitti...

Joo, tottakai voit laittaa linkkiä tänne päin omaan blogiisi.

Samiria en tunne, mutta luulen joskus kuulleeni hänen puhuvan kun ollaan käyty New Yorkissa. Tämä huikea idea saa innostuneen kannatukseni. Mielenkiinnolla ja rukouksin jään seuraamaan mitä tapahtuu. Yksinkertainen tehtävä ei suinkaan ole, mutta sellaiset unelmat sopivat rohkeille ja nöyrille.