4.1.07

Vetäytyminen 3: Pohjanmaalainen näkymä

Vähän ennen Kuusamoa tuli vastaan kyltti: Pohjois-Pohjanmaa. Mitä? Oltiinkin tultu Pohjanmaalle joulunviettoon! Yleensä sinne päin mentäessä lähdetään kyllä ajamaan ihan päinvastaiseen suuntaan.

Mitenköhän nämä maakuntien nimet ja rajat on oikein tehty? Helsingissä joku piirustellut paperille ja jakanut sopivasti tasan masan kanssa? Pakko on ollut ilmeisesti laittaa Oulun seutu ja Koillismaa samaan maakuntaan ja kuvaavan nimen keksimisessä on loppunut mielikuvitus kesken.

Oli miten oli, tässä teille tyypillinen pohjoispohjanmaalainen näkymä nautittavaksi. Niin pohojalaasta että.

Näkymä Rukatunturilta, 25.12.2006.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kuulla papin vetäytyvän perheen keskelle ja luontoon. Omat lampaat osaavat määkiä keskenään ilman papin jatkuvaa syöttöastiaakin.

Nämä meidän maakuntamme ovat aikojen kuluessa muotoutuneet asuinalueidemme ympärille. Pohjanmaa on jaettu neljään tai viiteen osaan. Onhan Savokin jaettu ainakin Etelä-, Itä-, Länsi-, Sisä-, Pohjois- ja Ylä-Savoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis maisema.

Ansku kirjoitti...

Sananjalka: onneksi ei ole tehtäväni olla aina läsnä!Seurakunnan jäsenet hoitavat asiat aivan yhtä hyvin ellei paremminkin. Ja yhdessä tekemällähän me myös yhdessä kasvamme.

Olisi pitänyt kysyä paikallisilta Rukalla kokevatko he olevansa "pohjoispohjanmaalaisia." Paikkaa mainostettiin lähinnä Lappina! ;-)

Riika: Kiitos. Kaunis hymy sinulla!

Anonyymi kirjoitti...

Komeita kuvia tutuista maisemista!

Kuusamosta kotoisin olevana voin kertoa että vastaus kysymykseesi olisi ollut "kuusamolainen".

-gs

Ansku kirjoitti...

Hyvä tietää, gs! ;-)