6.12.06

Sivalkoinen, itsenäinen Suomi

Suomalainen näkymä Päijänteeltä itsenäisyyspäivän kunniaksi:

Päijänne, marraskuu 2006.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wow! How do you do that? Gorgeous.

Ansku kirjoitti...

You just have to go out for a walk once in a while, carry your camera, be curious, keep your eyes open, and enjoy the scenery.. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ansku!
Upea kuva.

Tulit mieleeni kun sain kommentin Jeesuksen mahdolliseen vammaisuuteen liittyen. http://rampyla.vuodatus.net/blog/336641#comments
Ehtisitkö sinä asiantuntijana kommentoida väitettä, kun minä olen aivan mykistynyt.

Ansku kirjoitti...

J-J: Hmm... aivan sama teksti Jesajasta tuli mieleeni kuin minkä kommentoija otti esiin... Siinä ei ihan suoraan sanota vammaisuudesta, mutta ei se varmaan ole ihan vääräkään tulkinta, kuvaus on aika raju. Sen voidaan toki tulkita tarkoittavan erityisesti hänen kärsimyksensä aikaa.

Tämä tuli mieleen tässä äkkiseltään.

Jeesus on kyllä mitä ilmeisemmin kävellyt ja liikkunut paljon, joten liikuntavammainen hän ei ollut. Hän ei myöskään ollut sokea, kuuro tai mykkä. Mutta ehkä jotain muuta?

Kodittomien kanssa puhuttiin paljon siitä miten Jeesus oli koditon. Oleellista lienee se että hän ymmärtää ihmisen kokemusmaailman, oli se lähtökohdiltaan millainen hyvänsä. Jos ei hän ollut vammainen, niin kyllä viimeistään viimeiset vaiheet tekivät monenlaisen kärsimyksen tutuksi. Ja erilaisuuden kokemus on hänellä täytynyt olla vahva ja kokemus siitä ettei tule ymmärretyksi ja hyväksytyksi.