8.11.06

Huoltoon!

*Tietokone: On ollut jo pitempään mielessä että tarttis kyllä hoitaa tätä armasta tietokonetta, tehdä kunnon varmuustiedostot, siivota, eheyttää ja tehdä tilaa. Mutta kun aina on ollut muuta tekemistä ja kiireellistä vielä, kaipa se vielä kestää. Kunnes... ja sitten ei muuta ollutkaan kuin aikaa yrittää korjata konetta ja pieni pala kerrallaan pelastaa tärkeimpiä tiedostoja. (Tällä viikolla tämän pastorin aika on käytetty pelastustöihin!) Tähän on kulunut jo useampi päivä. Ihan kivaa oikeastaan, erilaisia toimenpiteitä seuratessa on ollut samalla aikaa tehdä tilaa työpöydälle, lattialle ja arkistokaappiin kaikenlaisesta paperisälästä ja tehdä yllättäviäkin lähihistoriallisia arkeologisia löytöjä.

Maanantaina en saanut tietokonetta edes oikein käyntiin, nyt tuntuu pelittävän ihan ok (ainakin toistaiseksi) ja jopa bloggaan omalta koneelta. Tuntuu hyvältä. Kannattaa huoltaa ja hoitaa.

*Auto: On ollut jo pitempään puheissa että kyllä pitäisi viedä auto huoltoon. Bensaa vuotaa jostain, se ja tämä tökkii. Mutta milloin? Jompi kumpi tarvitsee autoa joka päivä. On niin paljon tekemistä, viedään huoltoon sitten kun olen matkoilla. Kaipa se vielä kestää vähän aikaa. Kunnes... auto jättää tielle kesken miehen työajon. Sitten löytyy kyllä aikaa kutsua hinausauto ja sopia huollosta! Eikä siihen mennyt paljoakaan aikaa, auton sai takaisin jo seuraavana päivänä. Ja nyt on niin mukava ajella, bensan haju on poissa, auto kulkee moitteettomasti ja mukavasti. Tuntuu hyvältä. Kannattaa huoltaa ja hoitaa.

*Minä: On ollut jo pitempään mielessä että pitäisi huollattaa pastoria paremmin. Lisää liikuntaa ja lepoa. Hiljaisuuden retriiteissäkin piti käydä kerran vuodessa ja järjestää kahdenkeskistä aikaa puoliskon kanssa. Mutta kun on niin paljon (tärkeää) tekemistä, kaipa sitä vielä kestää. Kunnes...

3 kommenttia:

Aleksur kirjoitti...

hang on there sis'ta!

Se on totta että huoltaminen kannatta kun se on tehty hyvissä ajoin, kyllä, niin on, mutta kuitenkin sitä tulee toimittua/ajateltua: "kyllä se nyt vielä tämän kerran kestää". :)

Mutta toisaalta nämä meidän jokapäiväiset huolemme ovat loppujen lopuksi pieniä, ei vähä arvoisia kuitenkaan.

Ajatella jos ei ole ruokaa syödä tai kattoa päänpäällä, niin silloin ei ehtisi edes huoletta muita juttuja.

By the way, täällä on just myrsky alkanut ja aamuun mennessä tuulen pitäisi puhaltaa yli 101 km/h eli lähes 30 m/s.
- Toivottavasti katto ei lennä päänpäältä :)

Tästäpä tuli mieleen Maslowin tarvehierarkia joka näin maalais / maailmais järjellä on aika osuva. Ensiksi tyydytetää fysiologiset tarpeet, sitten turvallisuus. Kun ne ovat kunnossa tulee yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tarpeet, sitten halutaan arvonantoa. Kun nämä kaikki on kunnossa niin sitten on aika itsensä toteuttamiselle, johonka tai jonka jälkeen tulee filosofiset ja ikuisuus kysymykset intresseiksi.
esim. kukapa nyt ehtisi ajatella filosofioita jos joku uhkaa henkeä tai on kovassa nälässä....

(nälkä juttu tuli kokeiltua englannissa opiskelu ajoilta - ei ajatus kovin lennokasta ollu ja vielä kun filosofiaa yritti päntätä, hee..)

no joo, johan tuli höpöteltyä... tsemppii sinne sisko kullalle!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Ansku!

Vieläkö huoltotauko jatkuu? Jäin pikkaisen kaipaamaan muistiinpanojasi Aromäen viimeiseltä luennoilta. Sinä olet aikaisemmilta kerroilta onnistunut poimimaan olennaisen ja jätin omat muistiinpanoni tekemättä.

Tommi

Ansku kirjoitti...

Tommi: huoltotauko jatkuu vielä jonkin aikaa. Olen pahoillani että olet joutunut odottamaan Aromäen viimeisen luennon muistiinpanoja näin kauan (ja luultavasti joudut vieläkin), mutta kun saan taas koneet pelaamaan kunnolla, laitan ne tänne.

Aleksurina:
Kiitos huolenpidosta, oi armas veljeni. Onneksi oma tilanteeni ei ole niin vakava kuin tietokoneeni... Kunhan vaan pohdin samantyyppistä ajattelumallia mikä meillä on niin koneiden kuin itsemmekin huollossa... Paras ottaa opiksi ettei käy niin kuin tietokonerukalle! ;-)

Tarvehierarkiasta: täällä Sloveniassa ei olla ainakaan nälässä, päinvastoin. En tiedä kyllä miten positiivisesti se vaikuttaa ajattelun laatuun...?!?!

Vointeja Islantiin!