8.8.06

Viides elementti

Terveisiä vaan sieltä sun täältä reissun päältä, lähinnä työreissuilta, mutta myös pieniltä vapaapäiväkeräymiltä. Nyt pitäisi yrittää saada rästihommat tehtyä, jotta pääsee ensi viikolla kesälomalle. Sitä ennen kuitenkin reportaasia viimeisimmästä matkakohteesta: Viides elementti -taidenäyttelystä Kristiinankaupungista galleria Spectrassa.

Näyttely sisälsi Ilkka Jaakkolan, en finne i Island (oma rakas ei-niin-pieni veljeni) valokuvia Islannista ja Örn Helgasonin, en islendare i Finland abstrakteja maalauksia. Yhteistä molempien töillä on Islannin luonto. Ihmisiä ei kuvissa näy, ihminen on vain ohikulkumatkalla kokemassa luonnon ja sen voimat. Sitä on viides elementti: ihmisen subjektiivinen kokemus luonnosta.

Näyttely oli monipuolinen kokemus. Visuaalisen elämyksen lisäksi kuunneltiin islantilaista musiikkia, luettiin islantilaista lehteä ja tarjolla oli myös taiteilijan paistamaa valaanlihaa sekä mädätettyä haita...

Upea homma, kannatti tulla Tanskasta asti! :-) Näyttely on auki 12.8. saakka.


Viisi elementtiä

Paikallistv on paikalla.


Valaanliha odottaa paistamista.

Näyttelyn pitäminen on hikistä hommaa.

Mädäntynyt hai maistuu... kuten kuvasta näkyy.

Hauskaa oli. Kiitos!

1 kommentti:

Aleksur kirjoitti...

Oli oikeen mahtavaa saada sisko kulta perheen kera nauttimaan näyttelystä!! - olisko nyt sitten sun vuoro laittaa näyttely pystyyn kun sulla on niin hyviä kuvia paaaljon :) - tuun sitten katsomaan kameran kanssa ;) ps. Pertillä oikeen muikea hai ilme..
Halit/vel(l)i hopea