22.8.06

Kansanhuvia

En ollut varma lähtisinkö urheilu- ja kilpailuhullujen perheenjäsenten kanssa katsomaan rallia, mutta sitten luin lehdestä miten keski-suomalaiset rakastavat ralliaan. Niinpä sitten päätin osallistua kyseiseen kansanhuviin, osoitteena Killerin erikoiskoe perjantai-iltana.

Kansanhuveissa kiinnitin huomioni pariin seikkaan:

1) Huveissa ei näkynyt montaa selkeäsilmäistä. Tämäkin suomalainen kansanhuvi oli kovin kosteaa (en tarkoita sadekuuroja). Jotenkin suomalainen huvinpito ja osallistuminen tapahtumiin on ... kovin mielikuvituksetonta. Aina samanlaista oli kyseessä mikä tapahtuma tahansa. Hohhoijaa.

2) Kun päätähdet Grönholm ja Loeb olivat ajaneet, alkoi välittömästi poistuminen paikalta. Niitten vuoro oli aika alussa ja kisassa tapahtui vielä vaikka mitä mielenkiintoista. Onko keskittymiskyky jo niin alhainen ettei edes rallia kykene katsomaan yli 15 min? Ehkäpä he olivat niin intoutuneita Grönholm/Loeb faneja ettei millään muulla ole mitään väliä? Tai sitten kyse oli siitä että ralli oli hyvä syy harrastaa suomalaista juhlintaa ja oli jo kiire harrastusten pariin (katso kohta 1).

Oli miten oli, tässä paloja keski-suomalaisesta kansanhuvista. ;-)








Killeri, Jyväskylä, 18.8.2006.

Ei kommentteja: