31.5.06

Vuosi sitten (4)

Englannin reissulla poikkesimme pikapikaa aikaisemman opinahjoni Newbold Collegen kauniilla kampuksella. Sieltä on hyvät muistot. Opetus oli laadukasta ja haastoi ajattelemaan asioita monipuolisesti. Avarakatseisuudessa Newbold College voittaa tavallaan Harvard Divinity Schoolin. Newboldissa vaadittiin (yleensä) asioiden käsittelyä monelta kantilta ja lähdemateriaalina piti käyttää erityyppisiä maailmankuvia edustavia kirjoja. Harvardissa kävi joskus jopa niin että professori antoi listan "oikeista" kirjoista, joita tuli käyttää. Olin pudottaa silmät päästäni, moiseen systeemiin en ollut tottunut! ;-)

Ehkä tärkein anti minkä sain Newboldista oli kirjallisuus- ja kirjoittamiskursseilla opetettu tekstin kriittisen arvioimisen taito. (Kiitos Penny Mahon ja Andrea Luxton.) Koulun motto "a mind opening experience" ei siis ole ihan turha slogan.

Yläkuvassa Moor Close Lodge, jossa asuin joskus muinaisuudessa. Meitä oli oikein mukava kahdeksan naisen yhteisö. Singaporelaisen kämppikseni kanssa majailtiin alakerran huoneessa, jonka ikkunat ovat etualalla. Oi niitä aikoja...




Newbold College, Englanti. Toukokuu 2005.

3 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Olet todella onnekas, kun olet saanut opiskella niin kiinnostavissa paikoissa.

Ansku kirjoitti...

Olet oikeassa! Minua on siunattu mielenkiintoisella ja monipuolisella elämällä ja opiskelulla. Kiitos kun muistutit siitä, olen taas kiitollisempi. ;-)

Stello kirjoitti...

Keskimmäinen kuva on aivan ihana!