12.5.06

Muslimeilla ja kristityillä on paljon yhteistä

Mielestäni mielenkiintoinen uutinen uskontojen välisestä dialogista käytännössä:

Lontoossa muslimit ja adventistit kokoontuivat 23.4.2006 keskustelemaan lopun ajan tapahtumiin liittyvistä käsityksistään. Tapahtuman järjestivät Global Centre for Adventist-Muslim Relations (GSAMR, Newbold College) ja Shia Muslim Community Maida Valessa Lontoossa.

Muslimien pääpuhujana oli Sheikh Bahmanpour (head of the Undergraduate and Postgraduate Department of Islamic Studies, at the Islamic College, Willesden) ja adventistien pääpuhujana Dr Jerald Whitehouse (director of the GCAMR).

Whitehouse puhui siitä miten synti tuli maailmaan ja ihminen menetti mahdollisuuden olla läheisessä yhteydessä Jumalaan sekä Jumalan suunnitelmasta palauttaa rauha ja oikeudenmukaisuus. Jumala haluaa palauttaa ihmisen ja Jumalan välisen läheisen suhteen Aabrahamille antamansa lupauksen kautta, käyttäen siinä sekä Ismaelin että Iisakin jälkeläisiä.

Oscar Osindo puhui Jeesuksen toisesta tulemisesta. Sekä adventistit että muslimit odottavat sitä tapahtumana joka tuo rauhan ja oikeudenmukaisuuden. Ihmiset ovat yrittäneet saada rauhaa aikaa monin tavoin, mutta eivät ole onnistuneet.

Sheikh Bahmanpour kertoi esityksessään miten adventisteilla ja muslimeilla on samankaltaisia ajatuksia lopu ajan tapahtumista ja miten molemmat odottavat rauhaa ja oikeudenmukaisuutta Jeesuksen toisen tulon yhteydessä. Rauhaa ei voi olla ilman oikeudenmukaisuutta sanoi hän. “Ne, joiden sydämet eivät ole yhteydessä Jumalaan eivät voi löytää sisäistä rauhaa... todellinen rauha on sydämessä.”

Sheikh Ali Al Hakim puhui siitä miten oikeudenmukaisuuteen voidaan päästä Sharia-lain tutkimisen ja noudattamisen kautta.

“Toivottavasti adventistien ja muslimien kesken on vielä monta tämän kaltaista tapahtumaa. Tällaisten tapahtumien tulee olla ääni aivan liian yleistä militanttia retoriikkaa vastaan, mikä vain lisää jännitettä ja väärinkäsityksiä eri uskontojen välillä,” sanoo Whitehouse.

[ANR/Velda Cox/GCAMR]

Ei kommentteja: