20.4.06

Äänestämään

Täytyy itse asiassa olla vaikutettu. Opinahjoni antaa minun (ja muiden sieltä valmistuneiden) valita yliopiston "senior governing body," Board of Overseers. Kyseinen 30-henkinen johtokunta arvioi yliopiston toimintaa ja neuvoo tärkeissä kysymyksissä. Sen suostumus tarvitaan moniin oleellisiin yliopistoa koskeviin päätöksiin, kuten esim rehtorin valintaan. Eli niillä on kait sitten ihan oikeaa vaikutusvaltaa ja entiset oppilaat saavat heidät valita.

Rehtoria siellä taas valitaankin, joten puuhaa riittää. Ei siis muuta kuin valitsemaan viitta Harvard Alumni Associationin ehdottamaa ehdokasta. Kansanvaltaani käyttämään.

Harvard University, Cambridge, Massachusetts

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Demokraattista, kieltämättä.

Olet tietenkin ehdokkaana ens kerralla ja menet läpi heti ekalla yrityksellä. Jokainen alumnihan voi olla myös ehdokkaana. :)

mikaveikka

Ansku kirjoitti...

Heh... taitaapa olla niin että johtavien astrofyysikkojen, tv-tuottajien, rehtoreiden, johtajien, museon johtajien, lakimiesten, Time -lehden pääpomojen, ja korkea-arvoisten tuomareiden joukossa pastori Keski-Suomesta ei ehkä ole ihan menevin mainospointsi... ;-) (Oli ehdokkaissa myös Pulitzer -niminen hlö. Ihan sen palkinnon perustaja siis.)

Äänestämisen lisäksi taidan tyytyä paikalliseen vaikuttamiseen...