29.3.06

Yllättävä jää, osa 2

Svinafellsjökull ja Hvannadalshnjukur, Islanti, 2006.

Svinafellsjökull -jäätikkö laskeutuu alas hiekkatasangolle. Ylhäällä vuorilla oleva jäätikkö on Öraefajökull, jonka yläpuolelle 300 metrin verran kokoaa Islannin korkein vuori, Hvannadalshnjukur (2119 m). Kuvassa se erottuu pilvien keskeltä, ilta-auringon valaisemana. Öraefajökull on aktiivinen tulivuori, sen tiedetään purkautuneen vuosina 1362 ja 1727.

Hassua, että ihaillessani tätä maisemaa livenä en lainkaan tajunnut katselevani Islannin korkeinta vuorta. Se selvisi vasta nyt valokuvia ja karttaa tarkemmin tutkiessa. Luulimme että Hvannadalshnjukur jäi näkemättä pilvisyyden vuoksi.

Kuinkahan paljon hyvää jää näkemättä tai tajuamatta kun on vakuuttunut että nyt on pilvistä eikä korkealle näe? Tai on niin lumoutunut lähellä olevista asioista ettei ymmärrä katsoa kauemmas?

2 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Nämä Islannin kuvasi ovat aivan uskomattomia. Niitä katsellessaan voi ymmärtää, että sikäläiset ihmiset ovat olleet aina hyvin luovia ja keksineet ihmeelliset sadut ja tarinat.

Ansku kirjoitti...

Islanti on visuaalisesti erittäin lumoava paikka. Ja on totta että siellä luovuus on kunniassaan. Teattereita tuntuu olevan joka kylässä ja suurin piirtein jokainen on kirjailija.