21.3.06

Kuolemantuomio uskonnonvaihdon takia

Afganistanilaista miestä uhkaa kuolemantuomio koska hänestä on tullut kristitty. Tästä kertoo Scotsman News. (Via Pekka Nykänen.) Abdul Rahmanista, 41 tuli kristitty 16 vuotta sitten. Hän on asunut 9 vuotta Saksassa ja palannut Afganistaniin 2002, jossa on yrittänyt saada kahden tyttärensä huoltajuuden. Hänen oma perheensä syytti häntä kristinuskosta.

Eihän Afganistanissa toki kristinuskoa vastaan olla. "Emme me vastusta mitään uskontoa maailmassa. Mutta Afganistanissa tämmöinen on lain vastaista. Se on hyökkäys Islamia vastaan," sanoi tuomari Mawlavezada.

Syyttäjä Abdul Wasi armeliaasti tarjoutui luopumaan syytteestä mikä Rahman ryhtyisi jälleen muslimiksi, Rahman ei vain suostunut ottamaan tarjousta vastaan. "Hänet olisi armahdettu jos hän olisi palannut takaisin. Mutta hän sanoi että hän on kristitty ja tulisi aina olemaan. Me olemme muslimeja ja kristityksi ryhtyminen on vastoin lakejamme. Hänen täytyy saada kuolemanrangaistus."

Mitä se sellainen uskonnonvapaus on jossa ei ole mahdollista vaihtaa uskontoa niin halutessaan? Ei ainakaan uskonnonvapautta.

Moni entinen muslimi maksaa kovan hinnan uskostaan. Käytännössä maasta muutto on usein ainoa vaihtoehto. He eivät tee uskonnonvaihtopäätöstä kevein perustein.

Ole siunattu, Abdul Rahman. "Olen varma siitä, ettei kuolema ... voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta..." (Room. 8:38.39).

Ei kommentteja: