8.11.05

Ammatinvalintaa

Pastorin blogissa on ollut tässä viime aikoina aika isoja aiheita, elämää ja kuolemaa. Ehkä se sopiikin marraskuuhun. Nyt kuitenkin hieman kevennystä:

Äiti ja muksu, vielä 3 vee keskustelevat ruokapöydässä:

Muksu: Mä en tykkää yhtään laulajan ammatista.
Äiti: Mistä ammatista tykkäät?
Muksu: Mä tykkään työnaisammatista.
Äiti: Mitä työnainen tekee?
Muksu: Töitä ulkona.
Äiti: Millaisia töitä?
Muksu: Hyppii kannoilta ja lukee kirjaa.
Äiti: Sehän vaikuttaa mukavalta ammatilta.

Työnaisen kesätyöt

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Hyppii kannoilta ja lukee kirjaa."

Voiko tähän ammattiin opiskella jossain vai pääseekö oppisopimuskoulutuksessa tms mukaan? Toivottavasti taustaksi riittää yo paperi tai kaksi, muita papereita minulla kun ei ole. Kohtuullinen määrä sekatyömies kokemusta kyllä löytyy.

Ammatinvaihto alkoi joka tapauksessa nyt kovasti kiinnostaa.

Ai joo, tuo titteli ei kuulosta jokaiselle miehelle siltä parhaalta. Olisiko jotain neutraalimpaakin tarjolla? Työmies olisi kai aika sopivan kuuloinen vastineeksi työnaiselle, mutta on jo varattu toiseen ammattiin. Miten olisi "työihminen"?

Ansku kirjoitti...

Houkuttelevalta kuullostava ammatti, kieltämättä. Ehkäpä jos kiinnostuneita löytyy lisää, voitaisiin perustaa oppisopimuskoulutus? Entisistä yo ym. tutkintopapereista voitaisiin katsoa olevan jotain hyötyä, ainakin kirjan lukemisen osalta.

Tittelin laajentamisesta pitänee kysyä ammatinkeksijältä. Toisaalta jos hän on haluton muuttamaan titteliä, voinevat miehet silti käyttää työnaistitteliä, onhan naisiakin puhemiehinä, lakimiehinä ym. Työnkuva on sen verran haastava ja antoisa, että ehkä miehet ovat valmiita siihen?!?! :-)