21.9.05

Harvard Divinity School ja naiset

Tuli postissa opinahjostani mainos juhlavuodesta. Jo/vasta 50 vuoden ajan on Harvardin yliopiston teologis/uskontotieteellinen tiedekunta, Harvard Divinity School ollut avoin naisille. Esitteessä sanotaan: "Naisten pääsy Harvard Divinity School:n 1955 avasi oven muutokselle uskonnon opiskelussa, valmistautumisessa ministry:n ja myös itse tiedekunnassa." Täytyypä olla iloinen tästä merkkipäivästä, olenhan itsekin päässyt tästä muutoksesta osalliseksi.

Juhlavuotta juhlistetaan siten että lähes kaikissa tärkeissä erityisluentotapahtumissa puhuvat naiset. Div schoolin tapahtumakalenteri on mielenkiintoinen niin kuin aina. Kaiholla sitä lueskelin ja valitsin tapahtumat joihin osallistuisin jos olisin siellä.

"Ordained Women in the Early Church: A Documentary History". Tätä professori Kevin Madiganin luentoa naisten vihkimisestä varhaisessa kristikunnssa ei kannattaisi jättää väliin, sillä aiheesta on yleisesti saatavilla varsin vähän tietoa.

Kiinnostavia aiheita olisi vaikka kuinka monta muutakin. Miten olisikaan mukavaa taas mennä kuuntelemaan eri alojen asiantuntijoita ja kuunnella keskustelua. (Vaikka ei aina aivan oikein ymmärtäisikään mistä on kysymys.)

Tai sitten olis kuitenkin niin kiire opiskeluprojektien kanssa ettei tulis kuitenkaan lähdettyä... Lohduttautua voi myös ajatuksella että mielenkiintoisimpien luentojen sisältö tulee kyllä johonkin lehteen ja monia vois varmaan seurata netistäkin.

Kiitos kuitenkin Harvardille kolmesta vuodesta jotka siellä sain olla. Se oli antoisa seikkailu.

Ei kommentteja: