13.11.17

Keski-Suomalainen shopping-reitti pastorin työn lomassa

Jyväskylään on tullut uusi ostoskeskus, hohhoijaa. Ihan kuin kaupoista olisi ollut isompikin pula...

Kävin kuitenkin kurkkaamassa. Kiva, että siellä on Akateeminen kirjakauppa. Harmittaa kyllä erään maailman parhaan kirjakaupan tuho Helsingissä (Akateeminen kirjakauppa), mutta täällä päin otamme kirjakaupan kiitollisena vastaan. Tuli vaikutelma, että on enemmän kirjoja esillä kuin Jyväskylän Suomalaisessa kirjakaupassa, jonka kirjavalikoima on vaan tuntunut pienevän. Ja oli siellä uskonto-aihekin edustettuna, tosin kovin pienesti.

Toinen odotetu kauppa on Ruohonjuuri. Kaivattua kilpailua kivalle Ekololle: Ruohonjuurella on avarampi ideologia tuotevalikoimassa.

Päivän työt veivät kuitenkin Keski-Suomalaisiin kyliin, kauas kauppakeskuksesta. Silti reissustani muodostui samalla ostosretki. Työkierroksen lomassa tuli hoidettua ostosasiat!

Saanko esitellä Keski-Suomalaisen shopping-reittini:
JYVÄSKYLÄ: pari kirjaa, juotavaa.
LAUKAA keskusta: vessapaperi, hammastahna.
VENEKOSKI: kanamunia, juotavaa
LIEVESTUORE: leipää, karjalanpiirakkaa
RUUHIMÄKI (risteys): viinirypäleitä, luomuglögi, pieniä palikkatraktoreita. (Note to self: kun iskee tarve ostaa oikein rimpsuisia lastenmekkoja, mene Laukaanhoviin.)

Reitti oli huikean kaunis. Keski-Suomessa kannattaa poiketa maanteiltä maaseutukyliin!

Valitettavasti ei ollut aikaa pysähdellä maisemakuvaamaan, joten Pastorin blogi kehuu maisemia vain sanallisesti tällä kertaa.

Käykää siis ihan itse tällaisissa paikoissa:
Tiituspohja
Laukaa
Tarvaala
Simuna
Niemisjärvi
Venekoski
Hoho
Lievestuore
Mustavuori
Ruuhimäki
Leppälahti




Ei kommentteja: