22.1.10

Apua Haitiin yhteistyössä

Kuva: Matt Herzel/ADRA International


ADRA on pystyttänyt komentokeskuksensa Universite Adventiste d'Haitin kampukselle, jossa asustaa nyt 25 000 ihmistä ulkosalla. (Katso kuva yllä)

Tammikuun 18. päivänä ADRA jakoi eri puolilla Port-au-Princeä lähes 13 000 pakkausta energiakeksejä, jotka United Nations World Food Programme (WFP) oli lahjoittanut. Yksi pakkaus riittää viideksi päiväksi.

ADRA on keskittynyt myös puhtaan veden tarjoamiseen, käymälöiden rakentamiseen ja lääketieteelliseen apuun. Yhdessä GlobalMedicin kanssa on perustettu vedenjakelukeskus, joka palvelee yliopiston kampuksella olevaa 25 000 ihmistä sekä kolme uutta vesipisteettä alueelle.

Sähkön ja pattereiden puutteen vuoksi ADRAn henkilökunnan on täytynyt keksiä luovia tapoja saada energiaa vedenpuhdistuslaitteiden käynnissäpitämiseen. Jopa moottoripyörää on käytetty tarkoitukseen.

ADRA rakentaa 20 uutta vedenjakelupistettä ja jakaa lisää USAIDin antamia vedenpuhdistusvälineitä. Tuhannet saavat vedenpuhdistutabletteja. Yksi tabletti puhdistaa litran vettä 20 minuutissa.

Hygieniataso on kriittinen ja hengenvaarallinen. ADRA rakentaa alkuun 60 vessaa tilannetta helpottamaan.

ADRA jakaa suuren lähetyksen terveydenhoitotarvikkeita, jotka on saatu International Aid:lta. Myös Heart to Heart International lahjoittamia tarvikkeita on jaossa. Muita kumppaneita ovat Food for the Poor, jonka kanssa jaetaan ruokaa ja terveydehoitotarvikkeita; Johanniter International, joka hankki tarvikkeita sairaalan henkilökunnalle; GARSA, kolumbialainen avustusjärjestö; Puerto Ricolaiset lahjoittajat.

Yhteistyössä on voimaa.

Ei kommentteja: