8.2.07

Pakkanen

Kylmää ja kaunista. Pakkasella siis. Ihmisissä nämä kaksi ominaisuutta eivät kulje käsikädessä.


Keitele, Viitasaari. Helmikuu 2007.

4 kommenttia:

Sami F kirjoitti...

Kylmä tekee kauniin. Aivan. Kävin tänään Tampereella ja siellä oli kaupunki täynnä pakkashöyryä. Pakkanen ei vaan valitettavasti innosta minua valokuvaamaan, vaikka kamerakin oli kyllä mukana repussa.

Ajatuksesi kylmästä ja kauniista on hyvin aforistinen. Jäin myös miettimään sitä, voisiko kylmyys joissakin tapauksissa tehdä ihmisestäkin kauniin.

Ansku kirjoitti...

Minäkin pohdin sitä että onko tilanteita, jolloin kylmä ihminen on kaunis, mutta en oikein keksinyt. Ulkoisesti toki voi olla, mutta siitä tulee nopeasti toissijainen asia jos oppii vähääkään toista tuntemaan. Kauneus rapisee silmissä.

Sami F kirjoitti...

Kylmiä ihmisiä ja ihmisten kylmyyttä sekä niiden mahdollista kauneutta arvioitaessa pitää tietenkin muistaa se, että monien ihmisten kohdalla kylmyys ei ole itse valittua.

Esimerkiksi tunnekylmyys voi johtua siitä, että henkilö ei (esim. lapsuushistoriansa takia) pysty muuhun. Eikö sellaisesta ihmisestä sitten löydy kauneutta? Kurjaa, jos niin on ja jos niin ajattelemme.

Ansku kirjoitti...

Kyllä jokaisessa ihmisessä mielestäni on kauneutta, mutta ajattelisin että se keuneus ei ole "kylmyyttä." Jokainen meistä on kaunis ja ruma, hyvä ja paha. En vielä ketään täysin "hyvää" tai täysin "pahaa" ole tavannut. Ajattelisin, että "lämpö" ihmisessä tuo esiin kauneuden.