23.8.06

Opeteltavaa riittää

Dr.Ben kirjoittaa ("Puolisoni on toista maata") sukupuolten erilaisuudesta asiallisesti ja tavalla, josta monelle voi olla hyötyä. Kommentoin hänen kirjoitustaan näin:

"Sukupuolten erilaisuus on hyvä ja upea asia ja sen ymmärtäminen on tärkeää. Samalla siinä piilee vaara: harva meistä sopii joka tai ehkä edes useammassa kohdassa sukupuolemme "tyypillisiin piirteisiin." Jos suoraan oletan että miehelläni on kaikki listassasi mainitut piirteet tulee siitä ongelmia, sillä hän on hyvin erilainen. Tärkeämpää kuin oppia miesten ja naisten väliset erot on oppia tuntemaan oma puolisonsa yksilönä ja mitkä "tyypilliset" piirteet ovat hänelle tyypillisiä, mitkä eivät.

Oppimista riittää, sehän elämän tekee mielenkiintoiseksi! :)"

Rakkaani. Elokuu 2005.

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Juuri näin; lähimmäisen, rakkaan kohtaaminen suoraan - ilman luokittelua, vaikka länsimainen mieli perin viehättynyt kategorisointiin ja yleistyksiin onkin.

-gs

Ansku kirjoitti...

Kategorisointi ja yleistykset voivat olla hyödyllisiä, jos niitä ei oteta kovin vakavasti ja niihin ei jumituta. Ne voivat auttaa ymmärtämään ja tarjota näkövinkkelin asioihin ja antaa sanoja, millä puhua asioista. Mutta ongelmia tulee kun ihmiset ängetään niihin tai kategorioita ruvetaan pitämään kattavana totuutena.

Me ihmiset olemme mielenkiintoisia: niin samanlaisia ja niin erilaisia samaan aikaan. Kuten sanottu, opittavaa riittää... ;-)