12.12.05

Mitä ihmettä pastorit tekee?

Joskus kuulee ihmettelyä että mitäs tekemistä pastoreilla on keskellä viikkoa. Nehän vaan saarnaa jumalanpalveluksessa viikonvaihteessa!

Pastorit saattavat tehdä esimerkiksi sellaisia asioita, joita on sattunut omalle kohdalleni tässä joulukuussa: myyjäisjärjestelyjä, kasteelle valmistautumista, pikkujouluja monin kappalein, ehtoollista, saarnaa, pienryhmiä, kekkereitä kotona ja muualla, tukihenkilönä erilaisissa tilanteissa, johtokunnan kokousta, yhteiskristillisiä neuvotteluja, seurakunnan talousasioita, joulukuvaelman harjoituksia, henkilökohtaisia keskusteluja, syntymäpäiviä, siivousta, rukousketjujen perustamista, puurojuhlaa, pitkän ja lyhyen tähtäimen suunnittelua, joulujumalanpalveluksen ideointia, toimistotöitä, lehtiartikkelin tekoa, saarnan valmistusta, toimistopäivystystä, masentuneen tukemista, kotikäyntejä, organisointia jne

Istahdin juuri työpöydän ääreen aktiivisen päivän jälkeen ja iloitsin: tämä on elämää! On niin mukavaa saada olla mukana kun pieniä ja suuria ihmeitä tapahtuu. Siitä ihan innostuu. "Mitään suurta ei ole koskaan saavutettu ilman innostusta," väittää Ralph Waldo Emerson. Ehkäpä jotain suurta on tekeillä?

Saa sii ny, sanottaisiin kotopuolessa.

Elämä on liikettä.

Ei kommentteja: