18.7.14

Ihan epistä

Mukula, 6 v.: Arvaa mikä on epäreilua.
Äiti: No.
Mukula: Ku ötököillä on kaikki uutta. Uutta, uutta, uutta aina vaan.
Äiti: No tuota puolta en ole ennen tullutkaan ajatelleeksi.

15.7.14

Kesä Keski-Suomessa 5: jäätelöä

Kesällä syödään jäätelöä tietenkin. Pastorin suosikkipaikaksi on noussut Väätäiskylän itepalvelukioski. Käteistä kannattaa olla mukana!

Jos on liikenteessä silloin kun palvelukioski on auki, saa iki-ihanaa Sia-jäätelöä yhden pallon 2 €.

Kioskipalvelujen lisäksi tarjolla on mm. minigolfia, majoitusta ja leikkimökkikirppis. Maalla täytyy yrittää. Multialta löytyy osaamista (ja tällaiseen yrittämiseen tarvittavaa sopivaa hulluutta, oletan).

11.7.14

Kesä Keski-Suomessa 4: kirkko

Ihminen tarvitsee myös kesäisin kiihkotonta, asiallista ja puhuttelevaa raamatunopetusta. Jyväskylässä on paljon hyviä seurakuntia, mutta tällä kertaa mainitsen sen minulle tutuimman. Pidän siitä miten Raamattua siellä opetetaan ja miten siihen suhtaudutaan. Saarnan jälkeen on osallistuva raamattutunti, jossa tänä kesänä pohditaan Jeesuksen opetuksia.

Alla kesän ohjelma. Minun mielestäni se ainakin on mielenkiintoinen. Suosittelen siis: Jyväskylän adventtikirkko, Ilmarisenkatu 18

Heinä- ja elokuu 2014
Jyväskylän adventtiseurakunta


la 5.7. 2014 klo 10 Pyhä Henki lohduttajana. Armenialaisen patristiikan ja varhaiskristillisen kirjallisuuden professori Abraham Terian. Raamattutunti pastori Ansku Jaakkola Jeesuksen opetuksia: Taivaallinen Isä.

la 12.7. 2014 klo 10 Suhteellisuusteorian opetuksia Jumalasta. Tutkija Kai Rasmus. Raamattutunti Jeesuksen opetuksia: Ihmisen Poika, Jumalan Poika.

la 19.7. 2014 klo 10 afrikkalainen jumalanpalvelus kinyarwandankielellä. Tulkkaus suomeksi. Ngabo Hodari. Musiikki JesusFriends ja Friends of Jesus.

la 26.7. 2014 klo 10 Saarna ja raamattutunti Jeesuksen opetuksia: pelastus kuntohoitaja Kauko Kemppainen.

la 2.8. 2014 klo 10 Onko energiapulaa? Saarna rakennusinsinööri Pekka Pihl. Raamattutunti perhepäivähoitaja Marjatta Uusimäki Jeesuksen opetuksia: miten pelastutaan.

la 9.8. 2014 klo 10 Mitä tarkoittaa kielilläpuhuminen? Abraham Terian, armenialaisen patristiikan ja varhaiskristillisen kirjallisuuden professori. Raamattutunti pastori Ansku Jaakkola Jeesuksen opetuksia: Kristuksessa kasvaminen.

la 16.8. 2014 klo 10 jumalanpalvelus. Lahden adventtiseurakunta vierailee. Saarna kinyarwandaksi opiskelija Gema Mbabazi, tulkkaus suomeksi. Raamattutunti Jeesuksen opetuksia: Kristusta seuraten. Paljon musiikkia. Simo ja Riikka Ahonen, Kari ja Leena Arminen, Lauri ja Päivi Herranen ym. Nyyttärit.

la 23.8. 2014 klo 10 Saarna teologian maisteri Iisak Liukko baptistiseurakunnasta. Raamattutunti fysioterapeutti Pertti Vehkavuori Jeesuksen opetuksia: seurakunta.

la 30.8. 2014 klo 10 jumalanpalvelus ja ehtoollinen. Saarna ja lastenkertomus pastori Ansku Jaakkola. Ehtoollinen adventtikirkossa on avoin kaikille kristityille. Mahdollisuus myös osallistua jalkojenpesuun ennen ehtoollista.

10.7.14

Kesä Keski-Suomessa 3: luontoon lähelle

Kesä Keski-Suomessa on mitä mainioin asia. Pastori kertoo omat vinkkinsä Keski-Suomalaisiin elämyksiin.

Ilmaista ja mukavaa tekemistä Jyväskylässä  on tutustua Tourujoen luontopolulkuun.

Pastori suosittelee 700 metrin mittaista lehto-ja joenvarsireittiä. Keidas kaupungin keskellä. Ja aukikin nykyään, taas korjauksen jälkeen.

Kesä Keski-Suomessa 2: kahvila

Mukava paikka Jyväskylässä poiketa kahvilaan, taidetta katsomaan tai tutustua miellyttävään ympäristöön on Kuokkalan kartano. 

Kaunis rakennus ja puutarha, taide ja kahvila, jossa on pöytiin tarjoilu eikä ärsyttävää taustamusiikkia tai läppäradiota on miellyttävä yhdistelmä.

9.7.14

Nyt on varmaan...

Kun ehtii käydä kaksi kertaa päivässä uimassa (eri uimarannoilla), nukkua päikkärit ja kun autokin on vielä siivottu paremmin kuin ehkä ikinä... niin silloin on varmaan loma.

Viimeinen uintikertakin oli jo kokemuksena miellyttävä. Tähän asti on vesi ollut hyisevän kylmää, mutta nyt oli Haapaniemen uimarannan pintavedet lämmenneet aidosti miellyttäväksi. Tosin ne lämpimät vedet olivat kauempana rannasta, mukula vielä jäätyi rantavesissä.

Mutta loma on.

4.7.14

Taivaallinen ISÄ - mitä Jeesus hänestä sanoo?

Ajatukset askaroivat huomisessa raamattutunnissa. Aloitamme raamattutuntisarjan Jeesuksen opetuksista. Ensimmäiseksi katsotaan mitä Jeesus opetti Taivaallisesta Isästä.

Ajatus Jumalasta Isänä ei ollut uusi. Esimerkiksi Jesajan kirjassa jo todetaan Mutta olethan sinä, Herra, meidän isämme. (Jes. 64:7) Jeesus kuitenkin laajentaa kuvaa Jumalasta isänä. Hän puhuu Jumalasta isänä yli 130 kertaa ja liittää siihen adjektiiveja "taivaallinen", "pyhä", "elävä" jne.

Kaikilla meillä ei ole hyvää biologista isää, osalla on jopa ihan kauheita isiä. Kellään meistä ei ole täydellistä isää. Eikä kukaan meistä ole virheetön vanhempi itsekään.

Tutustuminen Taivaalliseen Isään antaa ihmiselle mahdollisuuden parantua haavoistaan. Jeesus tuli näyttämään millainen Isä oikeasti on. Hän sanoi mm. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Tämä voi muuttaa ihmisen elämän ja avata oven vapauteen.

Tervetuloa pohtimaan Jeesuksen opetusta Taivaallisesta Isästä lauantaina 5.7. adventtiseurakunnissa kautta maan tai itse asiassa kautta maailman. Useimmissa kirkoissa tämä lienee raamattutunnin aiheena, keskustelu joka paikassa erilainen.

Yhteen keskusteluun pääsee mukaan täällä.

3.7.14

Toteutuneita ja toteutumassa olevia kesäunelmia

Teimme alkukesässä luetteloa asioista, joita haluaisimme kesällä tehdä. Tässä pala perheemme kesätoiveita:


-jäätelöä kirkkopuistossa

-Ajelu Lillijunalla
-kukkakimpun kerääminen


-kukkaseppeleen tekeminen
-kypsiä omia tomaatteja jo heinäkuun alussa

-Helsingin jäätelötehtaan jäätelöä (tämän kesätradition olisin kyllä valmis piakkoin lopettamaan, enää kun ei saa sekoitus-jäätelöä, jossa oli vähän kaikkea... Se oli ihan parasta yllätyksellisyyttä!)
-Syödään mansikoita

-Syödään mustikoita
-Syödään kirsikoita
-Syödään eksoottisia hedelmiä

-Syödään herneitä
-Käydään Jyskän uimarannalla

-Käydään Lehtisaaressa
-Grillataan

-Käydään vesipuistossa

-Käydään kylpylässä

-Käydään ainakin 5 kansallispuistossa

-Käydään linnassa

-Käydään Unescon maailmanperintökohteessa
-Leirillä Kallioniemessä
-Tuffaviikko

-Mummila
-Uinti meressä

Aika ruokavoittoisia nämä toiveet kyllä on... Mutta monta näistä on jo toteutettu, joten täytyy todeta alkukesän olleen hyvä säähaasteistaan huolimatta.

Millaisia kesätoiveita sinulla on?